top of page
Search
  • Writer's picturecarlaleurs

Tinder voor violisten...

Ik zal een jaar of 12 geweest zijn. Ik mocht naar de toenmalige directeur van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds om hele violen uit gaan proberen. Een "hele viool", eindelijk was ik groot genoeg. Op de keukentafel van Meneer Moerenhout lagen een aantal violen en al gauw was duidelijk dat ik er een daarvan zou gaan bespelen. Sindsdien heb ik met enkele tussenpozen op violen uit de collectie van het NMF gespeeld. De laatste 15 jaar op een prachtig Frans instrument, een Lupot. Toch bekroop mij steeds vaker het gevoel dat ik eigenlijk een ander geluid wilde maken. Samen met het NMF ben ik gaan zoeken naar een nieuwe viool. In dit interview kan je horen hoe dat gaat:


11 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page